Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Ласкаво просимо на форум КП "Зміїв-сервіс"!

Розкажіть нам, і нашим користувачам, хто ви, що вам подобається, і чому ви стали членом цього сайту.
  Ми вітаємо всіх нових учасників і сподіваємося бачити вас якомога більше!

ТЕМА: Чи можна тягнути машину звичайним тросом?

Чи можна тягнути машину звичайним тросом? 3 годин 1 хвилина тому #6127001

• AngelH
  • AngelH аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 132
  • Репутація: 0
Чи реально тягнути іншу машину звичайним тросом без ланцюгів і без спеціальних знаків, коли зупинились десь між містами. Бачив, як так їдуть, але не розумію, де межа дозволеного і безпечного. Швидкість там інша, потік щільний, фури поруч. Хвилює не тільки штраф, а й щоб трос не порвався і щоб той, кого тягнеш, встигав гальмувати. Хто мав реальний досвід на трасі, а не в місті, поділіться, як воно виглядає на практиці і чим усе закінчувалось.
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Чи можна тягнути машину звичайним тросом? 3 годин 1 хвилина тому #6127005

• Peter
  • Peter аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 343
Досвід був і не один раз, тому тема знайома. Звичайним тросом тягнуть, але не так просто, як здається зі сторони. На трасі головне не сам трос, а поведінка обох водіїв і дистанція. Без ланцюгів їздять часто, але тоді трос має бути не тонкий і не зношений. Швидкість тримають мінімальну, різкі маневри виключаються повністю. Знаки та аварійка реально рятують, бо інші учасники руху інакше не розуміють, що відбувається. Найбільша проблема не штрафи, а різкі гальмування і ривки, після яких трос може не витримати або машину потягне вбік.

Чи можна тягнути машину звичайним тросом? 3 годин тому #6127007

• AngelH
  • AngelH аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 132
Тобто виходить, що формально можна, але ризиків більше, ніж здається. Мене ще цікавить момент із правилами, бо хтось каже, що без знака взагалі не можна виїжджати на трасу. І ще питання по самому тросу. Бачив варіанти дуже різні, від тонких мотузок до серйозних стрічок. Не хочеться купити щось для галочки і потім стояти на узбіччі з обірваним тросом. У місті ще ладно, а на швидкості страшнувато. Хочеться зрозуміти, що реально брати, щоб не думати кожен раз, чи витримає.

Чи можна тягнути машину звичайним тросом? 3 годин тому #6127011

• Peter
  • Peter аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 343
AngelH пише:
Тобто виходить, що формально можна, але ризиків більше, ніж здається. Мене ще цікавить момент із правилами, бо хтось каже, що без знака взагалі не можна виїжджати на трасу. І ще питання по самому тросу. Бачив варіанти дуже різні, від тонких мотузок до серйозних стрічок. Не хочеться купити щось для галочки і потім стояти на узбіччі з обірваним тросом. У місті ще ладно, а на швидкості страшнувато. Хочеться зрозуміти, що реально брати, щоб не думати кожен раз, чи витримає.
На трасі краще одразу підходити до питання серйозно і без економії на дрібницях. Буксирування без ланцюгів практикують постійно, але тоді потрібен нормальний буксирувальний трос avtozvuk.ua/ua/buksirovochnye-trosy/c1143 з запасом міцності, яскравого кольору і з надійними кріпленнями. Такий трос чітко видно іншим водіям, він не рветься від першого ривка і дає можливість тягнути авто плавно.

Саме тому радив би купити буксирувальний трос в інтернет магазині Автозвук, бо там є вибір по довжині і навантаженню, а не випадкові варіанти. Коли трос якісний, водіям легше контролювати ситуацію, менше стресу і значно безпечніше на трасі.
Час відкриття сторінки: 0.136 секунд
Працює на Форум